Dienstag, 19. März 2019

Brumi per pica

Per te pergatitur brum per pica hapi i pare qe duhet te beni eshte te pergatisni majane ne kete menyre: merni nje gote uji dhe e mbushni deri ne gjysem me uje te vaket, shtoni majane e birres ne copa, shtoni sheqerin dhe trazoni deri sa majaja dhe sheqeri te ken shkrire, me pas merni luge gjelle dhe e mbushni me miell . Tanim shtojme vajin e ullirirt dhe shtojme miell njekohsisht derisa te behet nje mase me e forte brumi te cilen e punojme me dore dhe nuk ngjitet. Brumin per pica e leme te dyfishohet vellimi te mbuluar ne nje vend te ngrohte per minuta. Brumi për pica është një nga ato përgatitjet bazë me të cilat mund të përgatisim çdo lloj pice, tamam siç i shijojmë në piceri.


Ndërkohë ju mund ta ngrohni furrën, ndërsa prisni që brumi të vijë.

Hapeni në formë pancake me mjetin e posaçëm dhe vendoseni vetë se sat ë trashë do ta lini. Brumi i picave mund të mbahet në frigorifer për. Përzieni me kujdes materialet që hodhët në gropëzën në mes të miellit derisa të krijohet një masë brumi e fortë (Fig. 2) dhe më pas e lini për minuta që të “ shlodhet”, duke e mbuluar me pecetë.


Pasi të kenë kaluar minuta e punoni përsëri masën e brumit dhe krijoni me të dy petë. Me teknikën e duhur dhe dozat e sakta do arrini të keni një brumë si në piceri. Gjeja me e rendesishme eshte te fillohet pregatitja e brumit te pakten disa ore perpara se pica te futet ne furre. Ne kete menyre do te realizojme nje pice te holle si ne piceri, apo pak me te trashe si picat “al taglio”.


Le te shohim se bashku se cilat jane hapat qe ndiqen.

Përgatitja Në një gotë hedhim majanë e birrës dhe sheqerin, i shkrijmë me pak ujë të vakët. Bashkojme miellin me kripen. Per te pregatitur brumin qe eshte baza e pices na duhet nje brumatrice shtepie ose mund ta . Vendosim ne brumatrice te gjithe perberesit e tjere dhe stojme ujin qe pregatitem me perberesit qe tretem dhe e punojme deri sa te formohet brumi i cili duhet te mos na . Per sa i përket menyres se si behet brumi : Si fillim do te hidhet mielli, kripa dhe uji. Keto do te punohen me mixerin deri sa brumi te vije ne një forme te konsiderueshme. Me pas kur i jeper forma brumit duhet punuar me dore dhe me asnje lloj makinerie.


Trashesia e brumit nuk duhet te jete me shume se mm. Receta që sugjeron AgroWeb. Përgatitja e saj kërkon pak kohë, duke nisur që nga brumi e përbërësit e tjerë.


Sidoqoftë, produkti përfundimtar do ju bëjë të harroni çdo vështirësi në përgatitje. Brumi me maja për përgatitjen e picës ka nevojë të vijë . Pica eshte i vetmi ushqim qe askush nuk i thote Jo. Nje produkt gastronomik tipik i kuzhines napoletane, por e perhapur ne te gjithe boten.


Me miell, uje, maja, kripe dhe vaj mund te realizoni variante te shumta, peta te . Ne momentin qe masa eshte solide atehere nje tas lyeni me vaj dhe vendosni masen brenda duke e mbuluar rrob ose qeske kuzhine. Futeni ne nje furre te vaket dhe lereni per nje ore ose derisa te jete zmadhuar dy here.

Ky do jete brumi perfekt i pices qe mund te perdoret per pica , sanduice ose cdo gje . Për fokaçen: shtrova brumin në tavën e furrës së lyer me pak vaj ulliri, e spërkata me lugë ujë të përziera me lugë vaj ulliri dhe me kripë kokërrmadhe dhe e poqa në furrën e . Ju mund ta ngrohni paraprakisht furrën .

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.

Diesel generator test

Aber Unterschiede gibt es nicht nur in der Größe und der Leistungsfähigkeit der einzelnen Generatoren , sondern auch in ihrer Antriebsart. ...